Mersin’de Mor Dayanışma Kadın Derneği açıldı

Türkiye’nin birçok noktasında mücadele yürüten Mor Dayanışma, Mersin’de dernek binası açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, kadın örgütlülüğünün önemine vurgu yaparak Mor Dayanışma’nın  açılışının umut olduğunu dile getirdi.

2014’te ilk dernek binasını açan Mor Dayanışma, Mersin’de de açılış gerçekleştirdi. ‘Sömürüsüz, eşit, özgür yaşayana dek bitmeyecek bu isyan’ pankartı asılan derneğin açılışına Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mimoza Kadın Derneği, Günebakan Kadın Derneği, Sözyüzü Sanat Kolektifi ve çok sayıda kadın katıldı.

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Mor Dayanışma’dan Ayşegül Göçmen açılış konuşmasında dayanışma yolları örmenin gerekliliğine vurgu yaparak, Kadın mücadelesi yükseltirken güç, dostluk ve dayanışma da biriktiriyoruz aynı zamanda. Bu birikimlerin sonucunda, burada bulunan kadın arkadaşlarımızın da desteğiyle dernek binası tuttuk. AKP-MHP faşist iktidarı kadınlar üzerindeki baskıyı arttıracak o yüzden bizim dayanışmayı büyütmeye, her şeye rağmen omuz omuza ve yan yana olmaya ihtiyacımız var. O yüzden bu tarz dernek açılışlarının olmasını çok önemsiyoruz” dedi.

KOCA: MÜCADELEMİZDE BİR NEFES OLDU

Milletvekili Perihan Koca ise yaptığı konuşmada kadınların ekonomik krizin kadınlar üzerindeki etkisine, eğitimde gerici uygulamalara, İstanbul Sözleşmesi ve erkek şiddetine değindi. Tüm bunlarla mücadele ederken Mor Dayanışma’nın açılışının kadınlara umut ve nefes olduğunun altını çizen Koca, şunları söyledi: 

“İki yıl oldu tek adamın bir gece yarısı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkalı ve bu iki yılda bize ulaşan rakamlara göre yüzlerce kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Bize ulaşmayan birçok kadın cinayetinin, erkek şiddetinin olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz hafta sadece Mersin’de 4 kadın en yakınları tarafından katledildi. İki kadın arkadaşımızın davasını açmak üzere uğraşıyoruz, diğer iki kadının ölümü ise şüpheli. Şüpheli kadın ölümleri özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığı andan itibaren artmaya başladı. 

Tam da böylesi bir karanlık dönemde Mor Dayanışma’nın açılışı umut oldu. Artık örgütlenmek biz kadınlar açısından yaşamsal bir zorunluluk haline geldi. Erkek şiddetine karşı, haklarımızın gaspına karşı birbirimizle olup mücadeleyi büyütmek zorundayız”

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, açılış kutlandı.

Paylaş

İlgili Yazılar